Testimonials

Denise

Vintage Peugeot Racer
Via via hoorde ik van AJ die van oude fietsen weer knappe fietsen maakt en verkoopt. AJ neemt de tijd voor je en onder het genot van een biertje luistert hij goed naar zijn klant en koppelt hij die info aan de mogelijkheden. Ik hou van wit en pastelkleuren. Met mijn lengte van 1.63m is een vintage racer niet altijd makkelijk te vinden. Maar het is gelukt en hoe! Al binnen een week kon ik mijn Knappe Fiets in ontvangst nemen. Dat was mijn geluk en het was lekker weer! Je moet even wennen en oefenen als je nooit op een racefiets hebt gereden. Ik rijd nu langere afstanden en ben gek op 'buiten zijn'. Fiets ik niet, dan neem ik drie trappen mee naar boven en staat hij in de kamer te 'shinen'.

André

Gazelle Champion Mondial
'Ome Johnny kocht in 1982 op 53 jarige leeftijd een nieuwe racefiets. Een heuse Gazelle Champion Mondial. Hierop zijn aardig wat ritjes gemaakt over de Brabantse dreven. Met het klimmen van de jaren heeft hij de Gazelle laten ombouwen naar een fiets met wat meer comfort. Een gewoon zadel, normaal stuur en remmen, spatbordjes en bagagedrager. Toen het fietsen echt niet meer lukte is de Gazelle “geparkeerd”. Vaak liet hij mij dat weten, maar ik vond dat de fiets bij ome Johnny moest blijven. Nu 4 jaar na het overlijden van ome Johnny was de tijd rijp “iets” met de Gazelle te doen. Via een tip van mijn lief ben ik in contact gekomen met Arend Jan van Knappe Fiets. Hij heeft in overleg en eigen inzicht de Gazelle een nieuw leven gegeven waar hij en ik met recht trots op zijn! Tijdens de eerste rit van Dordrecht naar huis, Breda, voelde ik van bovenaf dat het goed was!

Michael

Michael alias Far I is rapper, producer en heeft een platenlabel 'Hardheaderz'
Jan Janssens Singele Speed
In het magazijn aan de voorstraat zag ik ‘m hangen. Een spierwitte Jan Janssen met knalrode banden. In gedachte zag ik ons al rijden door het centrum, alle vrouwen ons nakijkend. Wat een verschijning, een spektakel, wat een vertoning. Als je mij aan ziet komen rijden, aanschouw je de koning. Van het fietsenrijkdom in Dordrecht en omstreken. Een knappe fiets voor een lelijkerd is wel gebleken. Want de mooie vrouwen die fluiten ons niet na. En toch voel ik me knap als ik trap op z’n staart. Als ik cruise door de stad, het bos of where ever. Mijn knappe fiets, die wil je toch hebben?