Over mij

“Ik ben in 2017 gestart met Knappe Fiets en heb een achtergrond in fashionretail. Vanuit deze gedachte wilde ik hippe fietsen maken.  Naast deze passie werk in het middelbaar beroepsonderwijs als opleidingsmanager”

Arend-Jan

Toen ben ik t maar gaan proberen. Twee rechterhanden had ik niet. Maar ik was wel een jochie wat vroeger werkte in de mode en zijn gevoel voor esthetiek graag in zijn spullen liet terugkomen. Vooral de sportfietsen in leuke kleuren spreken mij aan. Na een lange tijd ’trial and error’ met Frans schroefdraad, gewoon schroefdraad en ombouw reed ik mijn eerste testrit en werd nageroepen: Wow wat een Knappe Fiets! Is die te koop?! Het werd uiteindelijk mijn creatieve uitlaatklep. 

Ik noem mezelf nog steeds liever een fietsstylist dan fietsenmaker en vaak zoek ik ook de samenwerking met andere fietsbouwers. Het gaat om t eindproduct. Dat moet kloppen en goed zijn.

Het verhaal van de fiets en de mens

Vintage fietsen hebben een historie, soms een kras op de lak en een verhaal. Mensen ook. Mijn fietsen of vooral de gesprekken daarover brengen mij dichtbij mensen. Ik word gelukkig van mensen mooi maken. Vroeger in de winkel met een mooie jurk of kostuum.

Nu met fietsen en in mijn andere baan in het onderwijs. Maar bovenal als mens. Mijn bouwjaar was ’76. Dus inmiddels ook vintage 😀 Ik heet Arend-Jan. Men noemt me AJ. Geboren schapekop uit de Vogelbuurt. Man van de enige en trotse pappa van 3.

Leuk je hier te ontmoeten en vanaf oktober ‘23 in de Vleeshouwersstraat!